Cum promovezi afacerea la nivel local? Partea I

 In Optimizare seo, Vanzari si marketing

Promovarea unei afaceri este o provocare continuă pentru firmele mici. Indiferent dacă începeți sau aveți o afacere, aceste sfaturi pratice în marketing vă vor ajuta să găsiți noi clienți cu o investiție minimă.

1. Creați un plan de “atac”. Începeți să studiați piața, concurența (acțiuni care vă ajută să vă cunoașteți potențialii clienți, să vedeți ce caută în domeniul dvs., ce nevoi au și cum puteți să le acoperiți prin intermediul serviciilor și produselor oferite).
Pe baza acestor informații, concepeți strategia de promovare pe principalele canale de marketing.

2. Dacă nu aveți încă un site de prezentare / magazin online, creați unul. În mediul digital lucrurile evoluează rapid si site-urile nu mai reprezintă un “moft” ci o necesitate (este o “carte de vizită”).
Prin intermediul site-ului clienții vă găsesc afacerea mult mai ușor. Informațiile se pot structura mult mai bine și de asemenea le puneți în valoare.

3. Introduceți afacerea pe Google My Business (creați un cont și introduceți locația fizică a sediului). Astfel oamenii interesați vă găsesc afacerea pe Google maps și în Google Search.
Nu vă opriți aici…folosiți și listarea locală pe Bing și Yahoo Local.

4. Configurați-vă profilul afacerii pe site-uri de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram, Google Plus, Twitter, LinkedIn și Pinterest. Asigurați-vă că profilul dvs. include o descriere bună, cuvinte cheie și un link către site-ul web.

5. Căutați comunități, grupuri sociale, locuri unde oamenii discută despre domeniul dvs și oferiți informații, răspunsuri la eventuale probleme (atenție să nu îi “sufocați” cu promovare, doar oferiți valoare și cei interesați o să vă caute).

Important este să vă faceți un plan bine de acțiune bine definit, care să conțină pași necesari și resursele de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele.

În următoarele articole o să detaliem pașii necesari pentru fiecare canal de marketing.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search